NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad

maria-hagenFredriksstad Blad har fulgt opp saken men Maria Hagen, som ble nektet å værte med bussen fordi sjåføren«ikke likte» å ha rullestoler med på bussen.

 

«Markedssjef i Østfold Kollektivtrafikk, Kjetil Gaulen, sier til f-b.no at de har hatt et problem med sjåfører som ikke vil frakte rullestolbrukere. – Jeg vet ikke om det skyldes holdninger eller misforståelser, men vi har nok hatt et lite problem med at ikke alle sjåførene forholder seg til at de skal ta med rullestolbrukere så frem det er plass i bussen, forklarer han.

 

Han understreker at rullestolbrukere som blir nektet adgang på bussen, ikke må nøle med å ta kontakt med Østfold kollektivtrafikk for å få ordnet alternativ transport.

– Alle er velkomne på bussen – det gjelder også rullestolbrukere. Vi har tatt opp dette problemet både skriftlig og muntlig med Nettbuss, som kjører de lokale bussrutene i distriktet, for dette er rett og slett ikke akseptabelt.

 

Fungerende direktør for Nettbuss i Østfold, Knut Willy Sørensen, kjenner ikke til den aktuelle situasjonen, men forklarer at han har vært i kontakt med Gaulen i Østfold Kollektivtrafikk for å finne en løsning på problemet.

 

– Vi skal ikke ha det sånn. Sjåførene skal ta med rullestolbrukere på bussen hvis det er plass, og hvis de ikke veier for mye, sier han. Han ønsker gjerne at alle som tar bussen skal ta kontakt med selskapet dersom de opplever noe lignende.

 

– Henvendelser fra brukerne er bare bra, for det er slik vi blir bedre. Og hvis det er noen som ikke gjør jobben sin, så tar vi det alvorlig og kommer til å ta det opp med sjåføren. Vi tar med rullestolbrukere på bussen, det skal ikke være noen tvil om det.

Les mer i Fredriksstad Blad

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Abonnement
Loading
helsenorge.no
NHF Øst kurskatalog 2014