NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad

fb-nektet2

http://www.f-b.no/nyheter/ble-nektet-a-vere-med-bussen-fordi-de-tar-for-stor-plass-1.8079105

Historien om tiåringene Linnea og Henrik som ikke fikke være med bussen, og derfor ikke fikk bli med resten av klassen på tur, skar meg i hjertet. Det er ikke så ofte jeg får vondt av å lese Fredriksstad Blad, men dette var både bedrøvelig og provoserende. Det er ikke slik det skal være, det er ikke slik vi skal behandle barn!

Det er uklart om den avgjørende feilen denne gang var manglende smidighet fra busselskapet, manglende varsel og dårlig planlegning fra skolen eller en kombinasjon av disse fadesene. Skole og busselskap ser heller ikke ut til å forstå hvor galt det gikk. Når de to ikke kan eller får delta på de fleste av klassens aktiviteter, er det spesielt viktig å la dem bli med når de kan.

I 2009 kom diskriminerings- og tilgjengelighetsloven i Norge. Lovens formål er å fremme likestilling og likeverd, sikre like muligheter og rettigheter til samfunnsdeltakelse for alle, uavhengig av funksjonsevne, og hindre diskriminering på grunn av nedsatt funksjonsevne. Denne saken viser hvor mye vi trenger den loven og hvor mye vi trenger universell utforming. Alle bør ha tilgang på buss og klasseturer; det skal ikke være et privilegium å få være med.

Når funksjonshemmede ikke få delta er det ikke bare vår egen livsutfoldelse som hemmes, det går også ut over familie og venner. Linneas mor forteller at Linnea lyser opp og reagerer når de andre barna i klassen hennes kommer bort til henne. Tror skolen og busselskapet virkelig at det var like greit med en tur med bare Linnea og Henrik i nabolaget rundt Borge skole? Tror dere de ble like glade av det som av å delta på en tur med resten av klassen, som det burde vært en selvfølge at de fikk lov til?

Ken Jackson

Leder NHF Fredrikstad

Leserbrevet over sto i Fredriksstad Blad 24.9.2013

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Abonnement
Loading
helsenorge.no
NHF Øst kurskatalog 2014