NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad
 NHF
Fredrikstad

For andre gang på kort tid har en rullestolbruker blitt nektet adgang til bussen i Fredrikstad. Får ikke sjåførene opplæring i kundebehandling og ikke minst diskrimineringslovgivningen? Først var det tiåringene Linnea Sjøberg og Henrik Leren som ble nektet å bli med på klassetur.

Så forteller Maria Hagen i Fredriksstad Blad 1. oktober at hun ble nektet adgang til bussen, fordi sjåføren «ikke likte» å ha med elektriske rullestoler. Hun spør i avisen om slikt er lovlig i 2013. Det er det selvsagt ikke.

2009 kom diskriminerings- og tilgjengelighetsloven i Norge. Den skal sikre like muligheter og rettigheter til samfunnsdeltakelse for alle, uavhengig av funksjonsevne, og hindre diskriminering på grunn av nedsatt funksjonsevne. Bussjåførenes oppførsel i disse to sakene er et opplagt brudd på loven.

Nettbuss Øst og datterselskapet Borg Buss har rute- og skolekjøring i Østfold på oppdrag for Østfold kollektivtrafikk. Det er på tide at både oppdragsgiver og busselskap tar grep om dette, og en god start ville være en offentlig unnskyldning og gjerne også en liten oppmerksomhet til de tre som har blitt nektet å være med bussen fordi de bruker rullestol.

Deretter bør dere gi informasjon til alle deres sjåfører om at dette ikke bare er mangel på folkeskikk, men også ulovlig. Det er deres felles ansvar å sørge for at dette ikke gjentar seg. Det holder ikke med en notis på nettsiden til Østfold kollektivtrafikk om at rullestolbrukere er velkomne. Man må faktisk slippe inn på bussen, og vite at man ikke risikerer å bli stående igjen på holdeplassen.

Kopi av dette brevet sendes til Fredriksstad Blad og Likestillings- og diskrimineringsombudet.

 

For Norges Handikapforbund Fredrikstad

Ken Jackson, leder

Brevet er sent til Nettbuss, Nettbuss Øst og Østfold Kollektivtransport.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Abonnement
Loading
helsenorge.no
NHF Øst kurskatalog 2014